tisdag 29 september 2009

Jag älskar numera regn!

Regn = positiv lämning för Måns och Samuel. Aldrig är de så glada som när de får kasta sig i vattnet, stampa och skvätta. Har knappt tid för en puss när jag ska gå och idag var bästa lämningen ever. Skönt! Efter 5 veckor ska det väl ändå gå bättre? Problemet är väl att mitt förtroende är sviktande för förskolan...
Vad annat kan man bli efter att deras fleecejacka helt saknas vid dagens slut och mössan hittas i helt motsatta huset på storbarnsavdelning? För tredje gången. Hur höga krav kan man ställa på hårt bemannad personal och barnens kläder? Tips?

Copycat!

Min kompis Johanna, tillika flitig kommenterare i min sporadiska blogg, har nedkommit med 2 busar idag! 3,2 och 3,5 kg vägde guldklumparna och Knut snart 2 år blev stolt storebror. Vad det blev för kön? Grabbar förstås!!! Grattis Johanna till en gratis barngarderob från mig!

tisdag 22 september 2009

Fick lust att uppdatera livet..

Äsch, måste skriva ett inlägg när jag ändå är inne. Vi är inne i familjekarusellen, men än så länge fungerar allt väl och vi hänger med. Prövning denna då Patrik flög till Finland kl 5 imorse och kommer hem sent imorgon kväll, han adderar en liten jobbtorsdagkväll dessutom så jag regerar med barnen. Duktigt nöjd över mitt storkok av 3 rätter och en frukostmüsli i söndags morse som vi kan njuta av nu i veckan. Adam är väldigt känslig för förändringar av rutiner sa hans förskolefröken en dag i våras. Inte ett dugg konstigt. Våra mornar liknar förmodligen Kinas morgongymnastik som pågår exakt samtidigt i hela landet. Så här ser det ut 4 av 5 mornar i veckan.

6.04 vakna barn och uppstigning eftersom inget barn vill mysa i sängen med oss trots att vi försöker varje dag
6.05 adam vill varken se Kines-Dora eller Mocka-Packa. Kines-Dora (Nihao Kha-Lang) vinner alltid ändå över horribla Drömmarnas trädgård.
6.10-6.13 Jag fixar mig medan en eller två hjälpredor hänger i benen eller snorar ner mina nytvättade byxor
6.24 påklädda familjen går ner och äter frukost, med obligatoriskt stopp vid fönstret i trappan för att kolla in blomma och bilarna ("bomma", "brrrrrr") Adam säger varje morgon när han går förbi brorsorna i trappan haha, jag snabbare än dig
6.35 frukost
6.50 måns är klar och hoppar ur tripp-trappen och börjar säga Muuu. Springer och hämtar sin råmande ko som även kan vifta på svansen (leksak nr 35 som låter hos oss och kräver 3 AAA batterin)
7.15 "Borsta tänderna!" Jubel och 3 killar kastar sig upp för trappen (sant), tills de är lagomt intresserade av att få in massa strån i munnen som ska gnuggas.
7.25 Patrik eller jag irrar omkring och försöker hitta mobil, plånbok och nycklar
7.40 Dags för påklädning och bilfärd till förskolan. "Adams dagis först" är stående kommentaren i hallen. Allt är tävling!
7.52 Första förskolan, check
8.02 Andra förskolan, check
8.12 Jag kliver på bussen till jobbet, eller sitter i ngn långsam kö

Veckans ord från Måns och Samuel är "dagis" och "Bebis" - alltid något! Adam pladdrar på allt mer och kommer med små ljuvliga tillägg i meningar "Mamma, nu känns det bra" eller "Ja, tokigt det blev". Han skiljer fortfarande inte på Måns o Samuel vilket förvånar oss. Han kanske bara har för bråttom? Ska lägga in lite film och bilder snart när vår ordinarie dator har lagats. Hej på er!