söndag 22 november 2009

Less - ömk ömk

Så jädra less på min hälsostatus. Sedan i måndags har jag haft feber (ignorerade den till tisdags kväll, dumt) och den har hela tiden gått upp och ned. Förkylning tilltagit och med den accelererar halsont/öront för min del.

Trodde lite avlastning i form av mormor och morfar i helgen skulle göra sitt till, men icke. Mår fortfarande inte bra och kommer att vara hemma imorgon med. A är frisk i alla fall, alltid något. Däremot fick Samuel feber idag igen och vi misstänker att hans penicilinvägran efter 3 dagar mot öroninflammationen gett oss bakslag. November suger so far!

fredag 20 november 2009

Fredagsläget

Fortsatt sjukt här hemma. Adam har gjort mig sällskap i feberligan sedan onsdags kväll. Vi har mest gnabbats om fjärrkontrollen pga ork-brist, men idag är vi båda lite piggare i alla fall och har uppgraderat aktivieterna till pärlande, målande och tågkörning. Förra helgen såg det ut som filmen nedan, i helgen hoppas vi på lite sol.

För man kan ju inte låta bli att längta tillbaka endast 3 månader i tiden en tidig lördag morgon.

onsdag 18 november 2009

Min tur...

..att vara sjuk. I dag har jag spenderat dagen i två olika soffor. 8.30-12.30 i våra grannars, Cissi och Mattias, soffa - därefter i vår egen. Anledningen är att jag mått dåligt hela veckan och har feberfrossa blandat med svettattacker. Kombinerat med ögoninflammation, örvärk och halsont så blir det lite för mycket. Dum som jag var jobbade jag både måndag och tisdag då jag egentligen skulle ha kurerat mig. Nu blir jag nog hemma resten av veckan..är hyggligt pigg ändå och bloggar lite då ipren har satt in.
Jo, varför jag har varit hos grannarna är att vi delar på samma städerska från Strykfritt.se. När hon var klar hos oss, pinnade jag tillbaka hem. Perfekt lösning. Vid hemkomst agerar jag, trots sjukdom, exakt lika som reklamfilmen för ngt hemtjänstbolag "aaaaaaaaah, allt på sin plats!". Ljuvligt att få se en diskbänk som ser ut så här...
Annars så ska äntligen ful-kaklet bort innan jul i vårt kök. Högblanka terracottarutor blandat med det blåa har stört mig sedan vi flyttade in för dryga året sedan. I december har vi lejt firma som tar tag i det, samt målar om vår övervåning (idag: gul 90-tals tapet). Så synd att familjen som byggde huset för 7 år sedan inte hade bättre smak! Någon som har förslag på snyggt kakel?

Är lite inredningssugen annars. Beställde tyg på nätet och så här blev mina nya Marimekkogardiner som Jejje hjälpte mig med i helgen. Liljat heter tyget.

lördag 14 november 2009

Öronen

Idag blev Samuel sämre, Måns har också fått hög feber så efter ett besök på närakuten i eftermiddag är det nu penicilin för S som gäller pga öroninflammation. Snutten! Vad han skrikit och haft ont... Han har inte ätit på 2 hela dagar och vi kämpar med vätskan så vi får hoppas Kåvepeninet hjälper snabbt.

Jag själv är ju ett kärt gammalt öronbarn så jag hoppas inte Samuel ärvt den biten (hans andra inflammation nu).

Nu en skål med irish whiskey för våra 21 månaders kottar idag. Yamas!

fredag 13 november 2009

Vabbevecka

Vabb idag och min tur igen att vara hemma. Samuels feber vill inte gå över. Idag har han inte ätit något, dricker knappt och kan inte sova trots mängder med nässpray. Kraken. Hoppas att han blir bättre i helgen då vi får celebert besök från faster som bor i Boden och nya möjligheter till att få sova. Nätterna har varit bedrövliga i veckan och fröknarna på adams förskola frågade tom om allt stod rätt till med oss! Alla 3 kör turné i vår säng varje natt med jämna mellanrum. Räddningen heter kaffe.

onsdag 11 november 2009

Vabb

Idag är det 3:e vabbdagen för hösten (totalt för oss!). Vi uppskattar verkligen våra hyggligt friska barn denna höst och tror att Måns & Samuels första tuffa magsjuke/snor-år har gett immunförsvaret en bra grund. Adam vaccinerades i måndags mot grisen, men inga reaktioner än så länge. Däremot är Samuel febrig idag och stannar hemma. Jobbig lämning när Måns insåg att brorsan fick följa med hem. Känner mig ego som inte hade hemma båda, men tyckte S skulle få lite lugn och ro och bara vara med mig (okej då, och jag också få lite lugnare). Blir tidig hämtning som kompensation...detta dåliga samvete hela tiden. Men - jättemysigt att bara sitta och krama lillkillen, utan konkurrens från två andra.

Städning på Adams förskola ikväll. Sjukt tråkigt. Vi råkade missa senaste tillfället, och då var det inte muntra fröknar, så idag får vi gno lite extra. Ändå värt att stanna kvar där på förskolan. Småkillarna får plats till våren, vilket lyx det blir att lämna alla 3 på samma!

I helgen var moster Mia här och levererade en fin trädocka till killarna. Samuels bästa sjukkompis idag och han har pysslat i säkert 45 min non-stop! Plocka plocka plocka.



Höst

Tråkiga månader just nu. Oktober och november är inga favoriter. Är det därför jag inte har ett enda kort just att lägga in? I och med att min kompis Johanna går igenom den sits jag själv var i april -08 så går tankarna mycket tillbaka till den tiden. Vad enkelt vi har just nu, jämfört med då! (sorry J, det hjälper ju dig ;-)
Framförallt vid matlagning så hade jag tidigare panik och det fungerade absolut inte att laga mat för att alla tre skrek och hade naturliga uppmärksamhetsbehov konstant. Nu är det betydligt enklare att aktivera alla 3 på något sätt. Här är killarnas favoritsysselsättningen i väntan på käk en helt vanlig vardagkväll vid 16.30-tiden..

Två diskare och en kock

Gärna bråka om samma saker och på samma stol

Om inte Play-dough räddar en stund vid lilla bordet.