måndag 25 juni 2012

Första bröllopsdagen!

Vi har ju firat vår första bröllopsdag, förra måndagen den 18/6! Jag fick fina rosor som står sig ännu en vecka senare. Jag överraskade Patrik med skaldjursplatå från Sjöboden. Mums!! Sen satt vi och läste lappar från bröllopskvällen som min kompis Johanna ordnat så gulligt. Supermysigt!!! Tänk om alla kvällar i veckan var så här? Kärlek!

Vi vill också sova över!

Just nu är det ganska tjatigt här hemma från Adams sida. Kan jag få en kompis här idag? Kan jag få sova över hos xx eller nn? Kan jag följa med dom hem? Tätt efter är nu två till. "Vi vill OCKSÅ ha en kompis här!".

Vi är ganska flitiga på att ta med kompisar hem till alla 3 så det är inte så stort bekymmer. I kväll var det många frågor men som tur är nöjde sig Måns och Samuel med att sova i sängarna bredvid varandra! Sötisar

söndag 17 juni 2012

Matte!

I går kväll hade Adam och jag spontan räknestuga och plötsligt knäckte han koden på ental, tiotal och hundratal. Inte mer avancerat än att 94 är "nittiofyra" och inte "en nia och en fyra" eller "fyra-nio". Sen rann det på och vi gjorde uppställningar och han var riktigt duktig och klarade nästan allt och var superstolt! Vad kul det är att lära sig och inte minst att sitta bredvid och få vara med när det händer!

Morgonkonversation

Samuel: Måns, här får du ett chips.
Måns: Ååhh, tack!
S: jag hittade det i trappen, ett gammalt chips.
M: sa mamma att vi fick äta det gamla chipset?
S: nej jag frågade inte ens. Vet du, om det är ett gammalt chips blir vi sjuka och blir hemma fr kryddan. Då kanske vi får följa med till pappas och mammas jobb!
M: jag vet inte hur det ser ut på mammas jobb. På pappas vet jag hur det ser ut för där har jag varit och bajsat.
S: Jag med.
M: så då vet vi alla fall hur toaletten ser ut.

måndag 4 juni 2012

Självförtroende

Tänk om jag hade en 5-årings självförtroende... I morse steg barnen upp runt halv 7 och gluttade på tv medan de halvdöda föräldrarna (från Vimmerbyhelgen) vaknade till liv. Då hör jag Adam:
-När jag var noll år, Måns och Samuel, då kunde jag räkna till 0 - alltså inget. När jag var två år, då kunde jag räkna till 2. Nu när jag är 5 år-då kan jag räkna precis allt.
Måns lite avundsjukt..."Aaaaaah."

Vimmerby och ALV

För första ggn besökte vi Astrid Lindgrens värld i helgen och det var verkligen värt sitt besök! Vi passade på att hälsa på fam Milton som bor i byn och som vi träffade under vår Turkietresa i höstas-och blev otroligt väl guidade i parken och hade bästa uppassningen i dagarna 3 :-) Barnen lekte jättebra tillsammans och hurra för 3 tjejer (10,8,3 år) som komplement till våra virvelvindar!

ALV var toppen och vi har trimmat barnen extra denna vår med alla sagor-och det var perfekt, samt att vi väntat några år på att åka dit för att få ut mer av besöket. Vi hann med att se skådespel från Pippi, Emil, Karlsson, saltkråkantåget och favoriten Ronja.

Vi får hoppas det blir ett kärt återseende på Grönan i sommar med Miltons! Så här såg det ut i bilen hem...