torsdag 26 juli 2012

Första tvillingbusplanen

I förra veckan på Gröna Lund fick Måns passera 110 cm gränsen till karusellen Bläckfisken, medan Samuel blev bortmotad-storgrinande. Sanningen är att Måns är kanske 1.5 cm längre och kanske 110 prick. Måns hade också högre skor än S vid tillfället.

I går morse smidde killarna stora planer eftersom vi ska dit i nästa v med några vänner. Vi överhörde denna konversation:
S: "MÅNS? Måååns? vet du! Vi kan säga att jag heter Måns till tjejen!
M: Ja! Och då säger jag Samuel så ser hon jag är högre.
S: Ja! Då får vi åka Bläckfisken!! Ja! Ja! Ja!
Sen kan vi säga efteråt att "jag va Samuel!! Haha, lurad!"

onsdag 25 juli 2012

Lovely Blekinge!

Har vi flyt eller har vi flyt? Efter en halvknackig semester vädermässigt spikat vi den i särklass bästa veckan i Sverige just nu - hurra! Strålande sol sen vi anlände och det ser ljust ut några dagar till....mmmm. Vi njuter, badar, jagar ungar (björnen sover..), åker båt, tränar och äter gott. Underbart!

lördag 21 juli 2012

Nymålat hus!

Oj så tråkiga pengar att lägga skatteåterbäringen på - men ack så välbehövligt. Nu är äntligen huset ommålat i samma färg, men med vita knutar istället för grå/grön. SÅN förbättring!

Sexåring!

Äntligen infann sig dagen så Adam blev 6 år - den 18 juli. Jag skojar inte att han väntat i sisådär..7 månader. "när kommer ni egentligen in och sjunger för mig?!". Vi hade alarmet inställt på 07.00 men just innan hörde jag ett pip från hans rum så han låg och väntade...
Lego, barnens alfapet, skateboard, huvtröja, Starwarsspel mm fick han och var supernöjd. Faster Jejje anslöt också i sången vilket var en stor bonus! Senare vaknade de andra sömniga Viktor, Fanny och Christer.

Charlie och William kom ned en stund, därefter kom mormor och morfar till fikat och grillningen innan Maria hämtades från sin "lilla" promenad på 80 mil i Spanien. En radiostyrd båt från dem gjorde SUCCÉ.

Som sagt, nöjd kille - men det är inte lätt att förstå när man fyller år i juli när presenterna är utspridda på en månad minst!

måndag 9 juli 2012

Adam flyger!

I morse åkte jag och grabbarna till Arlanda och hade gott om tid tills flyget till Luleå skulle gå. Efter att ha spanat på lyftande plan, sprungit vid gaterna och käkat glass var det dags att träffa ledsagaren som skulle lotsa Adam. De hälsade på varandra, mötte upp 3 till barn och boardade - sen avfärd! Gick så snabbt att jag knappt hann säga hejdå!

De äldre barnen började prata direkt med Adam så han var "med i gänget" direkt och hakade på. Så himla duktig är han och modig! Snacka om att hans föräldrar försökte göra allt för att få honom liiite nervös - men icke. "mamma, jag vet att det kommer pirra i snoppen när jag lyfter, annars är det ju inget..." okej då! Nu stannar han tills helgen, kul för honom med egen tid!

fredag 6 juli 2012

Första övernattaren

Igår kväll hade Adam kompis som övernattade för första gången, grannen Charlie. De hade hur mysigt som helst med film, snacks och soffhäng. För oss föräldrar är det ljuvligt att tjyvlyssna när ens barn pratar med en kompis :-) Då slås man av hur stora de blivit och vad de växer av olika händelser.

På måndag flyger Adam själv till farmor och farfar i Luleå - och vad ska han inte växa av det!? Ledsagare är bokad så klart, men minimannen själv är hur cool som helst :-)