söndag 23 september 2012

Pratkvarnen

-Pappa fyller år på sommaren och vi på vintern!
Vet du när jag fyller år då?
-Neej...Hösten? Våren?
Men Måns, jag fyller ju år på DIN födelsedag!
-Gör du?
Ja, jag skulle fylla år och öppna paket-så kom NI då och skrek ;-)
-Ja, vi bara skrek och skrek!!
Konstigt va att vi fyller år alla 3 på samma dag va?
-Är blåbärssoppa bra för magen?
Ja, det gör så att det inte blir så löst utan magen mår bra av blåbär.
-Hur då?
Ja, blåbären åker ner i tarmarna och...
-Vad är tarmarna?
De sitter här (visar) och är som slangar som är jättelånga där maten ska åka igenom.
-Hur kommer det till bajset?
Ja kroppen suger upp allt som är bra och resten åker vidare.
-Om jag äter en pärla, åker den hela vägen då?
Ja det gör den! För kroppen vill ju inte ha den heller.
-Kan doktorn se det här?
Ja, med en kamera kan doktorn se i tarmarna. När ni låg i min mage så såg ju jag dig och Samuel och en gång så kliade du dig på kinden.
-Varför skulle ni titta på oss?
För att se om allt var bra med er.
- Såg du mig när jag bara var ett litet frö och sen hur jag växte och växte och växte?

Härligt samtal vid köksbordet bara vi två :-) Måns har pratat non-stop i dag och ställt så många varför-frågor att jag har svårt att svara på allt! Men härligt eftersom Adam är så mkt tystare och Samuel kommer igång mer och mer..

Jag bad honom posera efter blåbärssoppan och resultatet blev såhär snyggt!

söndag 16 september 2012

En söndag på Utö

Vilken dag!!! Bilderna får prata för sig själva och en härlig skärgårdsutflykt blev det :-)

Halvmaran

Maria och jag hejade igår på morbror m fl i Sthlm halvmaran. Roligt att jag "spottade" ytterligare 3 kända ansikten från förr så jag fick vråla lite mer. För exakt 4 år sen såg det ut så här efter loppet: http://metrobloggen.se/grabbtriss/page/3/
I går som bilderna nedan följer. Strålande väder och ungefär dubbelt så mycket folk! M och S måttligt intresserade tyvärr och busade runt för mkt så jag fick skämmas.. Nåja. Tur.att schabraket var med (vagnen) så vi slapp gnället! Nyttigt med statsbesök för grabbsen som blängde på allt och alla.
Gunnar då? Jo 1.43 var en fin fin tid!

onsdag 12 september 2012

Förlovad igen!

Efter en riktigt tung dag på jobbet för 14 dgr sen fanns inte mkt kraft kvar när jag kom hem. En promenad bestämde vi oss för i alla fall med barnen. Byter om och hör plötslig Måns "klinga" 2 saker mot varandra på altanen. "Måns??? Vad har du i hääääänd.....-NEJ!!! Där försvann förlovningsringen i den enda springan som var möjlig att trilla ned. Oh no. Jag tog av mig ringarna i hallen och han lekte med dem ute.
Till saken hör att vi har 70 kvm altan så det var inte bara att krypa under.. 10 dagar senare fixade pappsen det med sticksågen. Tack Pappa! Förlovad igen!

Cykeltur

Sköna eftermiddagar nu med höstsoool! I dag sa jag bara ÄNTLIGEN för efter att ha peppat Måns typ hela sommaren att följa med på cykelturer så har han vägrat. Tror han känt sig i underläge av Samuel som glatt trampar på. Måns kan cykla-men har vägrat sen maj..

I dag gjorde vi det dock (på Måns initiativ) och killarna cyklade medan jag sprang efter ifall det skulle bli protester efter vägen. Men nej, vi körde 3 km och killen cyklar utan att ramla, bromsade perfekt i nedförsbackarna och allmänt cool. Sådärja! Stolt som en tupp var han så nu kanske det släpper :-)